移民前賣金器金飾

以下是集合網友意見:

移民外國治安一般較香港差,遇到爆格的機會較高。所以移民前最好賣走結婚金器、金飾,不用付保險箱費用之餘,又多一筆資金。

首先買個食材電子磅,自己稱下幾重,記低以防被呃稱。

查看9999金條、金粒、金牌的買入價及賣出價:

https://hkgoldprice.com/type/%E9%87%91%E7%89%8C

其他金飾品買入價及賣出價:

5間金舖飾金價: https://www.hkgoldrate.com/tc/rate.php?c=0&t=3&b=3&u=

周大福: https://www.ctfeshop.com.hk/special/gp.aspx

周生生: https://www.chowsangsang.com/tc/gold-price

六福 : https://hkgoldprice.com/shop/%E5%85%AD%E7%A6%8F

謝瑞麟 (右上方): http://www.tslj.com/zh-hk/home.aspx#

賣本號金

本號金即同金鋪買,同金鋪賣,唔扣火耗,但要收返2%佣金
即係周XX嘅金去返周XX賣
周大x,六x就跟金價計
但周生x回收價係比市價低

賣外號金

周生生、周大福會扣10%火耗,六福就扣6%火耗,全部都會收2%佣金

最出名係中環忠記,賣得高價少少,店內有火器溶金。但亦有人提過忠x出價係高,但去到有機會話你啲金好雜、成色低,然後壓價。

廟街有間有個「榮」字的都幾好

網上例子賣外號金實測

中環忠記電話、營業時間

地址: 中環士他花利街9號(Staveley Street)

電話:2544 3423

移民前賣金器金飾 有 “ 2 則迴響 ”

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s