最適合移民的賺錢方法

每個人都煩惱著移民,每個人都煩惱著移民後的收入。特別係英國的經濟完全沒有起色,過到去可能要捱1-2年。揾工? 倫敦請waiter 都1000 人爭 ;做生意? 投資更大;收租? 倫敦租金部分地區跌17%,遇到租霸的機會又大增。

好多人計劃揾多2年錢再去,其實就算有1000萬,當你去到見到戶口數字愈來愈少,或者不似以前增加的速度,都會非常恐慌,加上英國的陰鬱天氣,你在google, youtube search 「英國 抑鬱」就知道有多普遍。安全感不在於資産多少(有幾千萬就另計),而是你的穩定收入夠不夠? 穩定收入已經不是舊世界裏的「份工月入幾多」,疫情後的新世界已經沒有穩定的工作,穩定的收入講的是你有幾多收入途徑? 你的收入或公司收入依賴多少位客戶?客戶的收入又有多穩定? 你的收入來自多少個國家?

去全球化加上疫情令舊世界分崩離析,處於漩渦中心的香港人,財富及收入更加凶險。缺乏國際視野的成本是近幾十年來最大,行慢一步輕則 cost you a million,重則 cost an arm and a leg。

疫情下增加多一個收入方法非常重要,至少捱過1、2年,等經濟好轉再找其他工作。這個網上收入方法是一位好朋友告訴我的,原本打算自己親自試過才透露更多,但計劃趕不上變化,很多人都沒有時間了…

這工作如果每天做8小時,每星期40小時,每小時約賺到HK$60-$80,一個月約賺到HK$11200。朋友他一邊環遊世界,每天做4小時,在南美、東南亞等地方就已經足夠生活。可以兼職,可以全職,時間彈性,在家工作,最適合媽媽們。如果你不幸失業,也不失為一個收入來源。歐洲、英美時薪更高達HK$105,每星期做40小時,每月就已經可賺到$16,800。在英國你住在偏遠平租地區,交通費都省下,一個人已幾乎可以養活全家。而且你初期未找到落腳點,要去不同地方考察,在不同Airbnb中仍然可以工作。

工作性質絕非偏門、灰色地帶或傳銷,只是幫大型科技企業網上做些簡單工作。

由於這方法可能是我未來移民後的後備收入,我估計工作量有限,太多人知道始終會影響未來的收入,多幾百人還可以,如果多幾千人… 到時每人只能做2小時就攬炒了,恕不能公開。

工作在不同國家地區都有offer,包括香港、台灣、英國、美國、澳洲、加拿大、歐洲等,不過歐洲job要懂該國語言。

而工作條件主要是有一定的英文閱讀能力,因為工作都是英文字。以香港的標準我想是會考英文合格吧,畢竟看不懂的話你可以慢慢查字典。我朋友識個大陸人,英文唔得都做到。

終於綁起我好朋友於禁室一星期,將這個秘密的移民賺錢方法由3頁補完至22頁,將整個申請過程,注意事項,內功心法,地雷陷阱一 一呈上。

非常多謝他肯花時間心力於短時間內寫完,亦多謝一早課金支持的網友,以及學生們的感謝字句,令他感受到香港人的焦慮。當然我亦以其他賺錢方法跟他等價交換,才能成功游說他出山合作,然而其中一個合作條件是由他決定何時停售,因為始終工作量不是無限,保障他也保障其他買家保持一定的工作量。

節錄部分內容:
" 我朋友熟悉工作內容後,現時時薪可達HK$150。"
“一星期的工作40小時,周薪最高可以去到US$511 (每月約HK$15,800)。"
“部分工作唔洗用腦,較沉悶; 部分則比較有趣,可自由挑選"

買的人有Patreon members,有以前買過葡萄牙PDF的熟客仔,有經我refer開expat 戶口賺到100鎊的網友,有問過我LOTR意見的網友。最開心係幫到4位學生,一位港大,一位VTC,一位在台灣剛畢業。希望真係幫到你地移民,解決到塵世間最大的煩惱。

好多朋友問我: 喂,逃歐人! 其實即係做D乜?我講多少少…

工作內容係乜?
其實有約十種,性質類同,都係幫大企業做人手測試網站、fact check、比分之類,識英文,識用google就可以。重覆得黎又要用下腦、正常人做1日做10個鐘應該會幾攰,時間彈性,唔一定日日做。

Job 係以project計,所以做熟左做得快就時薪再高D。絕對唔係傳銷、唔係brian cha、唔係人生課程、唔係抗衰老事業、唔係健康產品、唔係填問卷、唔係宣傳/sell 任何野、唔係神秘顧客、唔係data entry…

咩人適合?
唔介意對電腦、內向、細心。媽媽,屋企湊仔都可以做。聾啞都得,之前FB group見過聽障人士問英國可以做乜,唔該揾人send比佢。總之英文OK,雖然見有人英文唔OK都做到。

買完 ebook 仲洗唔洗比錢投資?
唔洗再比任何錢,但要投資1-2星期study學習工作內容,再通過測試證明你handle到就做得。唔洗interview

係香港做唔做得?
得,好多睇完ebook都話係香港做下先。不過香港job時多時少,英國就多好多。PDF會教你點增加多D job

冇商界經驗可以嗎?可以。

PDF有冇預覽? 冇呀。入面show比你睇我同朋友知道的一切,包括申請過程、工作內容、朋友分享一年的工作經驗、最好賺的工作類型、考試貼士心得、要避開的地雷、點增加工作時數、邊度揾到更多更詳盡的資訊等…

有冇discount?冇,多人買會加價,真係唔想太多人做,我將來避免乞食可能靠佢

有冇得用credit card? 付款頁正常有得揀Paypal / credit card,冇的話試下用電腦吧

這位網友做過我講的online job, 證明真實存在, 而且簡單易做。好多人想係香港開始做先,我都好老實話你知香港 job時多時少,英國明顯多D,不過我睇過朋友的payout, 又幾穩定。而ebook都有double job數的方法。而家摔緊我朋友嘔多D料比我,但唔係咁易, 始終佢都係接香港job,多人做都會影響佢。希望可以用我3呎不爛之舌說服到佢,甚至開個group到時大家可以直接問。再講多少少,每個task大約2-3分鐘,咁你想象到可以有幾複雜難做呢?

這是他試過幾十種網上賺錢方法,花了無數時間,撞過幾十次板,上過幾十次當才找到的方法。換著是其他凡人如我,試第3種網上賺錢失敗後,已經放棄,然後永遠不相信「網上賺錢」這4個字。

移民後網上收入方法ebook (現定價$1000,工作10小時已可賺回,由於短時間內已有超過100人購買,價格將會調整)

購買連結: bit.ly/overseas_income

已經有百幾人買左,有網友PM我:

廣告

最適合移民的賺錢方法 有 “ 2 則迴響 ”

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s